Kabartıcı nedir ?


Kabartıcı

Üretimi;

Kimyasal kabartıcıların su ile reaksiyona girmesi sonucu oluşan karbondioksit, kullanıldığı ürünün kabarmasını sağlar.

En çok bilinen karbondioksit kaynağı, pişirme sodasıdır. Saf, ucuz, kolay kullanılan ve istenmiyen bir tad oluşturmamaktadır.

Un ve diğer bileşenlerin biraz asidik özellik taşımalanndan dolayı, yalnız başına kullanıldığında bile karbondioksit gazı oluştururlar.

Ancak bir miktar asit ile birlikte daha çok gaz üretilebilmektedir.

İşlevi;

Kabartma asidinin, pişirme sodasına oranı ve kullanılan asidin türü tat üzerinde etkili olabilmektedir.
Seçilen kabartıcı asit, gözenek yapısı üzerinde etkili olmaktadır
pH değeri son ürünün rengi üzerinde etkili olmaktadır. Az miktardaki pişirme sodası, miktara bağlı olarak pH düşmekte ve ürünün iç rengi daha beyaz olmaktadır.

Fazla miktardaki pişirme sodasına bağlı oluşan yüksek pH ürün içinin daha koyu olmasına neden olur.
Bu renk çikolatalı ürünlerde daha çok tercih edilmektedir.

Kullanım Alanları;

Fırın ürünleri, Gıda Sanayi ( Kraker, Kek, Bisküvi, Kurabiye).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...