Kıvam Artırıcı nedir ?


Kıvam Artırıcı


Üretimi;
Genel olarak çeşitli bitkilerin besidokularından işlenerek elde edilir. İçlerinde asidik kimyevi olanlarda mevcuttur.

Yaygın olanlardan,

Petkin ; Pektin, pektik asit ve pektinik asit moleküllerinden oluşan uzun bir zincir olarak da tanımlanabilen bir polisakkarittir.

Hemen hemen bütün meyvelerde, özellikle de elma, ayva ve portakalda bulunan doğal bir maddedir.

E440 Koduylada bilinmektedir.

Guar Gam ; Guar gam, veya guaran, siyam baklasının besidokusundan elde edilen bir kıvam arttırıcıdır.

E412 Koduylada bilinmektedir.

Di- and poli fosfatlar ; Fosforik asit tuzudur.

E450 Koduylada bilinmektedir.


İşlevi;

İsminden de anlaşılacağı gibi ürünün daha kıvamlı, sıkı ve kolay kolay bozulmamasını sağlar.


Kullanım Alanları;

Jöle, Marmelat, Reçel, Salça, Krema, Krem peynir, Sos, Mayonez, Meyveli yoğurt, Fırıncılık ürünleri, Meyve suları, Kraker, Kek, Bisküvi, Kurabiye, Çikolata.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...