Yenilebilir Sığır Jelatini nedir ?

Yenilebilir Sığır Jelatini

Üretim Şekli;
Jelatin(gelatin), memelilerin dokularında, kasları kemiklere bağlayan, kemikleri birbirine ve diğer organlara bağlayan kısımlarında bulunan ve bir protein olan kollagenden çıkartılan bir protein maddesidir. Hayvanların(çoğunlukla sığır ve domuzların) deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile üretilir. Jelatinin güçlü şekil alma kabiliyeti, şeffaf jell oluşturması, esnek filim haline gelmesi, hazmının kolay olması, sıcak suda eriyebilmesi ve şekil alma hassası gıda işlemede kullanılan kıymetli bir madde olmasını sağlamıştır.


Kullanım Alanları;

Gıda işlemede, şekerlemelerde, pastalarda, et ürünlerinde, bisküvi, şarap, meyve suları, ilaç ve kozmetik ürünlerinde, fotoğrafçılıkta ve kağıt ürünlerinde kullanılır.

15 yorum:

  1. çok iğrenç olum

    YanıtlaSil
  2. valla çok iğrenç

    YanıtlaSil
  3. yıyoruz guzel valla :D

    YanıtlaSil
  4. ayy bende diyorum wc de işediğim dışkı neden şekl alıyo ve bozulmuyo:)))

    YanıtlaSil
  5. Buna izin verenleri Allaha havale ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne var bunda, eti ciğeri yerken iyi...

      Sil
  6. iğrenç bir şey onlar yesin afyetolsun

    YanıtlaSil
  7. Eti cin in üzerinde okudum midem çok bulandı hem domuzdan bişiler de varmış içinde dinimiz bunu yasaklanmış.Allah'a havale ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. Hayvanların dışkılarinida kaynatsinlar belki bi bok çıkar.

    YanıtlaSil
  9. Yapmadiginiz bi bu kaldiydi zaten uzaktan adam olup adamliktan uzak olanlar...

    YanıtlaSil
  10. ayrıca hayvanların kurtlanmış kulaklarıda buna dahil fabrikasının önünden geçerken öğürürsünüz kaynayan pisliklerin kokusundan.. ayrıca aşırı talep var her türlü raf ürünlerine giriyor

    YanıtlaSil
  11. İçerisinde bunu bulunduran ürünlerin açıklamasını dikkatli okuyun. "Domuz eti yoktur" uyarısına dikkat edin.

    YanıtlaSil
  12. mmhhh lezzedli..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...