Fruktoz Şurubu
Üretimi;
Mısır nişastasının önce glikoza, sonra da bu glikozun yüksek oranlı fruktoza
dönüştürülmesiyle oluşturulan kimyasal şeker. Bu işlem sırasında 3 farklı enzim
kullanılarak nişastanın parçalanması gereklidir.
İşlevi;
Fruktoz şurupları tatlı tat verme özelliklerinin yanı sıra gıdalarda lezzetin
gelişmesinde de rol oynar. Fruktozun dil üzerinde algılanma yoğunluğu sukroza
göre çok daha yüksek olup ve hissedilme süresi kısadır. Bu nedenle fruktoz
şurupları gıdalarda karakteristik lezzet özelliklerinin algılanmasını
zenginleştirmede etkilidir.
Kullanım Alanları;
Gıda Sanayi ( Kek, Bisküvi, Kurabiye), Fırın Ürünleri, Süt Ürünleri, Mayonez, Salata Sosları.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder