Fruktoz Şurubu nedir ?

Fruktoz Şurubu

Üretimi;
Mısır nişastasının önce glikoza, sonra da bu glikozun yüksek oranlı fruktoza dönüştürülmesiyle oluşturulan kimyasal şeker. Bu işlem sırasında 3 farklı enzim kullanılarak nişastanın parçalanması gereklidir.

İşlevi;
Fruktoz şurupları tatlı tat verme özelliklerinin yanı sıra gıdalarda lezzetin gelişmesinde de rol oynar. Fruktozun dil üzerinde algılanma yoğunluğu sukroza göre çok daha yüksek olup ve hissedilme süresi kısadır. Bu nedenle fruktoz şurupları gıdalarda karakteristik lezzet özelliklerinin algılanmasını zenginleştirmede etkilidir.

Kullanım Alanları;
Gıda Sanayi ( Kek, Bisküvi, Kurabiye), Fırın Ürünleri, Süt Ürünleri, Mayonez, Salata Sosları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...