Yoğurt Kültürü nedir ?

Yoğurt Kültürü

Üretim Şekli; Yoğurt kültürleri, yoğurt yapımında ortamın pH'ını azaltarak, çökelmeye yardımcı olup, yoğurda kendine has bir tat ve kıvam verir. Yoğurt kültürleri, başlıca iki tür laktik asit bakterisinden oluşmaktadır .


Kullanım Alanları;

Günümüzde çoğu süt ürünleri işletmecisi, fermente süt ürünlerinde dondurulmuş ya da dondurulup kurutulmuş kültürler (en fazla 1012 bakteri/g starter olacak şekilde) direkt tekne aşılaması (DVI) işlemi ile gerçekleştirmektedir. Bu teknik ile kültürler direkt olarak süte eklenebilmekte ve kültür hazırlama işlemine gerek kalmamaktadır.

Diğer Detaylar;
Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen, Fermente Sütler için Kodeks Standartlarına (CODEX STAN 243-2003) göre, gıdanın dayanabileceği en son güne kadar, starter kültürdeki mikroorganizmalar aktif ve yeterli miktarda olmalıdır. Yoğurt ve yoğurdun diğer türevleri için, starter kültürde bulunan mikroorganizma sayısı, toplamda min. 107 cfu/g olarak belirlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...